Recepty

Crumble s rebarborou

Crumble podávejte teplý, buď jako snídani s řeckým jogurtem nebo jako dezert s jogurtem, zakysanou smetanou a nebo zmrzlinou. Poměr ingrediencí je pro pět porcí.

Ingredience:

  • 2 stonky rebarbory
  • 10 středně velkých jahod
  • 1/2 hrnku malin
  • 1 PL celozrnné špaldové mouky
  • 1 ČL třtinového cukru

Na posypku

  • 3/4 hrnku ovesných vloček
  • 2 PL celozrnné špaldové mouky
  • 2 PL másla
  • 2-3 PL třtinového cukru
  • 1/2 ČL skořice
  • špetka soli

Postup:
Nejprve připravte vločkovou posypku smícháním všech ingrediencí v míse. Odložte lžíci
a drobenku zpracujte rukama. Předehřejte si troubu na 175 °C.