Recepty

Tatarák z červené řepy

Pikantní zeleninovo cizrnový tatarák lze připravit například i z řepy.

Ingredience:

  • 3 ks červené řepy
  • 250 g uvařené cizrny (nebo sterilované z plechovky)
  • 2 PL arašídového másla
  • 4 PL slunečnicového oleje
  • 3 ČL červené papriky
  • 2 ČL koriandru
  • 4 stroužky česneku
  • 2 kusy šalotky nebo cibule
  • feferonka, černý sezam, sůl, čerstvý pepř, hořčice, tabasco…

Postup:

Neoloupanou červenou řepu upečeme v troubě při teplotě 200 stupňů. Na kostičky nakrájenou cibulí osmahneme na oleji do růžova.
Vychladlou řepu oloupeme a rozmixujeme s cizrnou a cibulí.
Pak přidáme arašídové máslo, olej, sůl, koření a další přísady dle vlastní chuti.
Na závěr sypeme černým sezamem. Podáváme na topinkách pečených na sucho.