Recepty

Salát z červené řepy

 Tento salát výborné ladí s žitným chlebem nebo topinkou. Snoubením červené řepy a pórku získáte jedinečnou chuť, která jednoznačně uspokojí chuťové pohárky.

Ingredience:

  • 4 bulvy červené řepy (velké asi jako jablko)
  • 1/2 kg brambor uvařených ve slupce… poměr řepa: brambory závisí na chuti kuchařky/kuchaře
  • 1 pórek
  • majonéza/bílý jogurt/zakysaná smetana… podle chuti

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce předem a necháme je vychladnout. Červenou řepu podle velikosti vaříme ve slupce asi 50 minut až hodinu a ¼. Brambory a řepu oloupeme a nakrájíme na přibližně stejné kostičky. Pórek nakrájíme na co nejjemnější kolečka. Smícháme, přidáme majonézu (případně v kombinaci s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou), osolíme, opepříme a ještě jednou zamícháme.